čtvrtek 14. října 2010

Marsiliana workshop

Pozdě odpoledne aneb nebe nad Toskánskem, olej na plátně, 40 x 50 cm
Podél řeky je val proti povodním, z něho jsme malovali. U řeky je spousta rybářů a pořád se krajem ozývá, jak nahazují. Většina rybářů je u řeky s celou rodinou, asi nejde ani tak o to rybaření jako spíš o to, jak strávit prima klidný den u řeky.

Vila u Marsiliany, olej na plátně, 30 x 40 cm


Pohled z hradeb Marsiliany na severozápad, olej na plátně, 30 x 40 cm
Přes den občas přeháňka a tohle je malováno až pozdě odpoledne a k večeru. V noci pak pořádný slejvák.


Pohled z Tenuta Marsiliana na sever, olej na plátně, 30 x 40 cm

Pohled z hradeb Tenuta Marsiliana směrem k Orbetellu, olej na plátně, 30 x 40 cm

Odpoledne, pohled k západu proti k moři se sklánějícímu sluníčku. Nic jednoduchého, když už pak sluníčko je skoro přímo za plátnem, to aby člověk ty barvy vyhmatával.

Pohled z prvního na druhé nádvoří Tenuta Marsiliana, olej na plátně, 25 x 30 cm

Tenuta Marsiliana když fouká scirocco, olej na plátně, 25 x 30 cm
Scirocco je docela depka, ale jinak fajn. Člověk se jen cítí tak nějak divně. Někdy ten vítr udělá zajímavé světlo, ale jsou to chvilky a namalovat se to nedá. Stejně by tomu nikdo nevěřil, možná vyfotit...

Tenuta Marsiliana, vchod do křídla, kde bydlí zaměstnanci, olej na plátně, 20 x 25 cm

Kanál, olej na plátně, 20 x 25 cm
Kanál se vlévá do řeky nedaleko jejího ústí do moře a pak se táhne paralelně vedle ní. V tomto místě jsme měli za zády malou pevnost zjevně barokního půdorysu, ale nějak divně přestavěnou. Chrání přístup na řeku z moře.

Zřícenina kostela z 11. století, olej na desce, 20 x 25 cm
Tak u téhle zříceniny jsem si nezapsal, komu byl kostel zasvěcen. Ale rozhodně to bylo jméno, které jsem v životě neslyšel. Někde to musím najít. Bydlí tam spousta ještěrek.
Řeka, olej na plátně, 25 x 30 cm
Tak nevím, jak se tahle řeka jmenuje. Na google mapě nemá název. Teče kolem Marsiliany a tohle je pár set metrů od ústí do moře. Na těch ostatních krajinách je to asi ta samá.
Tenuta Marsiliana, severní hradby, olej na plátně 20 x 25 cm
Tenuta Marsiliana, olej na plátně, 25 x 30 cm
Tak takhle vypadá Tenuta Mrasiliana od příjezdové silnice, před najetím do serpentin vedoucích k ní. Zámeček byl rekonstruován roku 1910, patří rodině Corsini.
Poznámka: Nadále nebudu rozlišovat plátno a plátno nalepené na HDF desce, prostě jen "plátno". Když napíšu "na desce", tak to bude znamenat šepsovaná deska. Jenom HDF deska nebo sololit bez plátna. Jo, a když plátno, tak jenom lněné. Bavlnu a syntetiku neberu.

2 komentáře:

  1. Ahoj Pavel, great paintings! Thank you for showing. Do you scann or take photos? I have always troubles to photograph them because of the glance, best wishes, Maike

    OdpovědětVymazat
  2. Pavel, I found your blog thanks to Maike! I like your paintings very much! Hope that your car drive back home from Italy went well.

    You can see more photographs of the plein air course by clicking my blog, I just added randomly some photos of Maremma to my blog. I'm not writing much there since I'm not much of a writer! - Sirkka

    OdpovědětVymazat